Loading...

Министър Караниколов: Новият завод на “одело Фарба Лайтинг Груп”, ще бъде сериозен актив за България, който ще привлече нови инвеститори

Министър Караниколов: Новият завод на “одело Фарба Лайтинг Груп”, ще бъде сериозен актив за България, който ще привлече нови инвеститори

„Новият високотехнологичен завод за светлини на “одело Фарба Лайтинг Груп”, е не само едно обещаващо начало на Тракия икономическа зона, но и сериозен актив за страната ни, който ще събуди интереса на повече чуждестранни инвеститори.“ Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов по време на първата копка на завода на “одело Фарба Лайтинг Груп”, днес. Той изтъкна, че инвестицията ще бъде в размер на 40.6 милиона евро, което включва изграждането на 3 завода и парк за поддоставчици. Заводът ще бъде изграден върху площ от 23 000 кв. м. и се очаква да бъдат разкрити близо 400 работни места. Той ще произвежда светлини на марката “Мерцедес – Бенц”.

Министър Караниколов подчерта, че българското правителство има волята и е решено да работи за подобряване на условията за бизнес в България. „С днешното събитие доказваме, че вървим в правилна посока, а имено опростяване и улесняване на административното обслужване, насърчаване на инвестициите и иновациите, подобряване на достъпа до финансиране и подобряване на бизнес средата“, каза още министърът.

В заключение министър Караниколов припомни, че Министерството на икономиката е реално ангажирано с проблемите на стопанския живот и бизнесът може да разчита на активно сътрудничество и подкрепа.

Споделете