Loading...

Министър Караниколов обсъди разширяването на инвестиционния проект на BHTC в Икономическа зона София-Божурище

Министър Караниколов обсъди разширяването на инвестиционния проект на BHTC в Икономическа зона София-Божурище

Министърът на икономиката Емил Караниколов и представители на немската компания Behr-Hella Thertmocontrol GmbH /BHTC/ обсъдиха разширяването на производството и възможностите за разрешаване на възникналите затруднения с пътната инфраструктура и логистиката в Икономическа зона София-Божурище. BHTC е една от водещите световни компании за управление на климатични инсталации и терморегулиране в автомобилната индустрия. Основните продукти на компанията са контролни панели, централни конзоли и уреди за управление на климатични инсталации за световни автомобилни концерни.

През май 2015 г. компанията откри официално завод на територията на Икономическа зона София-Божурище. Стойността на инвестицията до момента възлиза на 80 млн. лв., като се предвижда до 2020 г. тя да нарасне до 150 млн. лв. Генералният директор на BHTC за България Мартин Ниланд посочи, че разкритите работни места до момента са около 400 бр., като с разширението на производството ще се открият още 300 работни места. „6 500 кв. м. нова производствена площ ще бъде изградена към вече съществуващата, като ще инвестираме нови 12 млн. лв. и още толкова за оборудване и машини“, подчерта той.

Министър Караниколов заяви, че ще бъдат проведени разговори с отговорните институции за преодоляване на евентуалните затрудненията пред инвеститорите в Икономическа зона София-Божурище в най-кратки срокове. „Стартираме междуведомствена работна група, която да инициира промени в закона и да даде специален статус на индустриалните зони, за да може да бъдат обособени като затворени комплекси“, подчерта министър Караниколов.

Свързана медия

Споделете