Loading...

Министър Караниколов обсъди с посланика на Румъния организиране на съвместни бизнес форуми

Министър Караниколов обсъди с посланика на Румъния организиране на съвместни бизнес форуми

Министърът на икономиката Емил Караниколов проведе среща с посланика на Румъния в България Н. Пр. Йон Гъля. На срещата бяха обсъдени двустранните търговско-икономически отношения и организирането на бизнес форум и заседание на Работната група за икономическо сътрудничество между двете страни през тази година в България.

„Ще продължим да развиваме двустранните търговско-икономически взаимоотношения с Румъния, като насърчим провеждането на повече съвместни инициативи и бизнес форуми между двете държави“, заяви по време на срещата министър Караниколов.

Посланик Гъля посочи, че през 2016г. стокообменът между двете страни се е увеличил с 7,26%. По думите му в Румъния съществуват 2277 търговски дружества с българско участие с капитал от 155.98 млн. евро.

По време на срещата двете страни се споразумяха в края на септември, началото на октомври да бъде организирано Петото заседание на Работната група за икономическо сътрудничество, като провеждането на заседанието да бъде съпроводено от двустранен бизнес форум.

През 2016г. двустранният стокообмен възлиза на близо четири милиарда евро, като в сравнение с 2015 г. българската страна увеличаване износа си с 9.6 %.

Споделете