Loading...

Министър Караниколов: Отчитаме около 850 млн. лева сертифицирани инвестиции за 2018 г.

Министър Караниколов: Отчитаме около 850 млн. лева сертифицирани инвестиции за 2018 г.

Отчитаме около 850 млн. лева сертифицирани инвестиции за 2018 г., а за 2017 г. те са 311 млн. лв. За първите три месеца на годината държавата е издала сертификати на инвеститори за 130 млн. лева, които ще разкрият 1230 работни места. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов по време на конференция, организирана от работодателските организации. Той подчерта, че спрямо миналата година е отчетен ръст на инвестициите в производството и в сектор с висока добавена стойност, за сметка на логистиката, както е било до сега.

В рамките на форума министър Караниколов изтъкна, че през последните години се забелязва тенденция инвеститорите да се насочват към Северна България.

Икономическият министър отбеляза, че под формата на насърчителни мерки, в размер на 7 млн. лева са отпуснати на фирми за изграждане на инфраструктура, за погасяване на социални осигуровки, за обучение на новоназначени кадри.

Министър Караниколов подчерта, че българската икономика расте балансирано. По негови думи ние сме в средните нива на ЕС. „Проблем остават доходите на населението, но за да има ръст при тях трябва и висококвалифицирана работна ръка”, заяви още той.

Като приоритет на правителството министър Караниколов посочи връщането на повече ученици в училищата. Той апелира за по-добър диалог между държавата и бизнеса за обучението на кадри.

Свързана медия

Споделете