Loading...

Министър Караниколов проведе среща с Банг Сеунхо, президент на Phillips Group

Министър Караниколов проведе среща с Банг Сеунхо, президент на Phillips Group

България може да е трамплин за целия Европейски съюз, разчитайте на пълна подкрепа от Министерството на икономиката за Вашата инвестиция. Това заяви министър Емил Караниколов по време на среща с Банг Сеунхо, президент на Phillips Group – Phillips Electric Car, Phillips Energy, Phillips Construction.

Министър Караниколов представи насърчителните мерки, които страната ни може да предложи на инвеститори от такъв клас. „В България има много добри условия за инвестиции, което се оценява високо от чуждестранния бизнес“, посочи още икономическият министър.

От страна на Phillips Electric Car е проявен интерес към България като възможна локация за изграждане на център за асемблиране на електрически автомобили, електрически мотопеди, електрически микробуси и електрически автобуси, предназначени за европейския пазар. Намерението на компанията е и за изграждане на предприятие за електрически батерии или за партньорство с вече съществуващо местно такова.

Президентът на Phillips Group, г-н Банг Сеунхо, е на посещение в България в рамките на една седмица, като основните му приоритети, освен провеждане на среща с ръководството на Министерство на икономиката, са и да проведе срещи в Национална компания индустриални зони (НКИЗ), Тракия икономическа зона (ТИЗ), и с частни фирми от сектора на автомобилостроенето. При евентуален успех, компанията планира да продължи инвестирането в страната ни и в други области, като енергетика.

Споделете