Loading...

Министър Караниколов: Работим в подкрепа на малките и средни предприятия

Министър Караниколов: Работим в подкрепа на малките и средни предприятия

Премахване на административната тежест за бизнеса и гражданите и повишаване на конкурентоспособността и подкрепа на малките и средни предприятия. Това са част от основните приоритети на Министерство на икономиката, стана ясно от думите на министър Емил Караниколов по време на изслушване в парламентарната комисия по икономика и туризъм, където представи екипа си.

Пред народните представители от ресорната комисия той начерта и другите цели на министерството, сред които развитие на индустриалните зони и подкрепа за българските износители. „Ще популяризираме нови производства и продукти, произведени в страната ни и ще организираме специализирани информационни кампании на перспективни пазари“, заяви икономическият министър.

Караниколов пое ангажимент за повишаване ефективността на дружествата с преобладаващо държавно участие, повишаване на ефективността на диалога с работодателските организации и синдикатите, както и изпълнение на задълженията ни като страна-членка на ЕС, заедно с успешното председателство на Съвета на ЕС през 2018 г.

„Едно успешно наше председателство на ЕС ще допринесе за утвърждаване на позициите на България в общността. Координацията с Естония и Австрия по програмата и приоритетите в рамките на триото, председателстващо в периода юли 2017 г. – декември 2018 г. ще доведе до поставените цели, повишаващи сигурността, икономическата активност, защитата на правата на потребителите и защита на интересите на българските общности зад граница“, каза още икономическият министър.

От думите му стана ясно още, че министерството ще направи платформа за класификатор по региони за работната сила и бизнеса.

Министър Караниколов посочи, че развитието на индустриалните зони също бъде приоритет за него и екипа му. Според него зоните във Видин, Стара Загора, Бургас и Божурище са важни и ще бъдат доразвити. „Има дисбаланс в регионите в България“, подчерта министър Караниколов.

Той изтъкна още, че ще бъдат набелязани мерки, свързани с надзора на язовирните стени и техните съоръжения.

Свързана медия

Споделете