Loading...

Министър Караниколов: Развитието на нови индустриални зони е много важен аспект за успешното насърчаване и привличане на инвестиции

Министър Караниколов: Развитието на нови индустриални зони е много важен аспект за успешното насърчаване и привличане на инвестиции

„Развитието на вече съществуващите индустриални зони и създаването на нови е много важен аспект за успешното насърчаване и привличане на инвестиции. България може да предложи макроикономическа и политическа стабилност, което е от първостепенно значение за всяка инвестиция“. Това каза министърът на икономиката Емил Караниколов по време на среща с министъра на инвестициите и международното сътрудничество на Египет Н. Пр. д-р Сахар Наср. Той подчерта, че през последната една година е налице изключително активизиране на двустранните ни отношения и се надява, че всичко това ще доведе и до стартиране на конкретни проекти. Като най-бързо развиващи се сектори на българската икономика икономическият министър посочи информационните и комуникационни технологии, както и технологичните паркове. „Уверен съм, че ще постигнем и нарастване на двустранната търговия, чието равнище не отговаря на възможностите на България и Египет“, допълни той.

Според него България би могла да изнася за Египет продукти на хранително-вкусовата промишленост, селскостопански продукти, електрическа и електронна апаратура, строителни материали и др.

Двете страни се обединиха в мненията си за организиране на съвместен бизнес съвет в най-кратки срокове, чрез който фирми от двете страни ще имат възможност да се запознаят със съществуващия потенциал в различни икономически сектори.

Министър Караниколов заяви, че той и екипът му се стремят да поддържат интензивен диалог с традиционните партньори на България в Близкия изток и Северна Африка. „Надяваме се с конструктивни разговори и срещи да допринесем страната ни да развива пълноценни и взаимноизгодни отношения с Египет във всички области от взаимен интерес – икономика, енергетика, земеделие, туризъм, култура, образование“, каза министър Караниколов.

Споделете