Loading...

Министър Караниколов ще открие Регионален семинар “Балканите от Космоса” – Космически услуги за регионални стратегии в цифровата икономика: Балкански и Черноморски перспективи“

Министърът на икономиката Емил Караниколов ще открие семинар на тема “Балканите от Космоса” – Космически услуги за регионални стратегии в цифровата икономика: Балкански и Черноморски перспективи“. Събитието се организира от Европейската космическа агенция съвместно с Министерство на икономиката и е под егидата на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Българското председателство на Съвета на ЕС определи като приоритет насърчаването на цифровата икономика, работните места за младите хора и сигурността и стабилността в Западните Балкани. В този контекст наблюдението на Земята допринася значително за цифровата икономика чрез поредица от новаторски услуги и изобилие от данни. Пилотните проекти, разработени по-специално в рамките на програмите на Европейската космическа агенция, демонстрираха възможности за подкрепа на политиките за “син растеж”, “земеделие”, “управление на водите” и “сигурност и стабилност”.

Основни теми в програмата на конференцията са приоритети в региона, подкрепа за ускорено икономическо развитие, разглеждане на устойчивостта, морска среда и син растеж, хидрологията и екстремни събития, както и сигурността и правоприлагането.

Семинарът ще се проведе на 18 и 19 април 2018 г. от 09:00 ч. в хотел „Хилтън“, зала „Мусала“ 1, град София. За участие в събитието е необходимо да направите онлайн регистрация тук:

https://nikal.eventsair.com/QuickEventWebsitePortal/bulgarian-presidency-meeting/esa

Споделете