Loading...

Министър Караниколов връчи два сертификата за инвестиция клас „А“ на компании, които ще инвестират близо 10 млн. лв.

Министър Караниколов връчи два сертификата за инвестиция клас „А“ на компании, които ще инвестират близо 10 млн. лв.

България се утвърждава сред водещите страни по привлекателност като производствена и аутсорсинг дестинация. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов на церемония, на която връчи два сертификата за инвестиция клас „А“ по Закона за насърчаване на инвестициите. Сертификати получиха проектите на „Удуърд България” и на „Традео БГ“, които са на обща стойност от близо 10 млн. лева и ще създадат 160 нови работни места. На официалната церемония присъстваха още заместник-министрите на икономиката Александър Манолев и Лъчезар Борисов, както и изпълнителният директор на Българска агенция за инвестиции, Стамен Янев.

Министър Караниколов посочи, че двата проекта са във високотехнологични дейности от производствения сектор и от сектора на услугите. По думите му тези сектори са приоритетни в политиката на Министерство на икономиката за насърчаване на инвестициите. Министърът на икономиката подчерта още, че от началото на 2017 г. по закона Закона за насърчаване на инвестициите са сертифитнирани 11 проектa на обща стойност от над 158 млн. лв., като проектите предвиждат разкриването на 4008 нови работни места. „Седем от проектите са във високотехнологични производства и услуги“, допълни той.

Емил Илиев , управител на „Удуърд България” ЕООД изтъкна, че проектът на компанията е за разширяване на дейността за производство на компоненти, части и системи за авиационната индустрия. По думите му американската компания „Woodward Inc“ e водеща в авиационното производство и работи с компании като „Airbus“ и „Boeing“, а инвестиционният проект е свързан с развитието на европейски производствен обект. Инвестицията е на стойност над 9 млн.лв., като с осъществяването на проекта ще бъдат разкрити 107 нови работни места.

Управителят на „Традео БГ“ ЕООД г-н Алекс Бехар, посочи че инвестиционният проект на компанията предвижда разширяване на съществуващо предприятие и цели да помогне инвестиционните посредници да организират и управляват ефективно процесите си чрез софтуер за менажиране на риск . С осъществяването на проекта ще бъдат разкрити над 50 нови работни места, допълни той.

Свързана медия

Споделете