Loading...

Министър Кирил Петков участва във видеоконференция за българо-германските икономически отношения

Министър Кирил Петков участва във видеоконференция за българо-германските икономически отношения

Трябва да намерим потенциалните синергии, така че по-голямата част от добавената стойност да остава в България. Ще работим за повече прозрачност, повече добавена стойност, по-висок експорт и реални резултати. Това заяви министърът на икономиката Кирил Петков, който участва във видеоконференция на тема: „Германо-българските икономически отношения: актуално състояние и перспективи“. Видеоконференцията откри Президентът на Република България г-н Румен Радев, а участие взеха още посланикът на Федерална Република Германия Кристоф Айххорн, представители на Германо-българската индустриално-търговска камара и на германския бизнес у нас.

Министър Петков посочи, че експортният бизнес допринася за по-високия стандарт на живот в България, а работата с немските компании до по-високи правила и по-подреден начин на взаимодействие с бизнеса.

По думите му Германия е стратегически партньор и положителното развитие на двустранните отношения е приоритет за българската страна.

Събитието се проведе в административната сграда на медодобивния завод на „Аурубис България“ АД до гр. Пирдоп и гр. Златица. В рамките на посещението си министърът на икономиката и държавният глава разгледаха медодобивния завод и проведоха среща с неговото ръководството, както и с представители на Германо-българската индустриално-търговска камара.

Споделете