Loading...

Министър Лукарски откри 71-ото издание на Международния технически панаир

Министър Лукарски откри 71-ото издание на Международния технически панаир

„Министерството на икономиката ще продължи да поставя сериозен акцент върху подобряване на бизнес средата в България и ще подкрепя и насърчава всички инициативи, които са в интерес на активизирането на сътрудничеството в областта на иновациите, научните изследвания и инвестициите“. Това заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски при откриването на 71-ото издание на Международния панаир Пловдив. И подчерта, че откриването на такъв голям търговско-икономически форум, винаги е свързано с амбициозни бизнес планове и очаквания за интензивни контакти. „Всички знаем, че есенният панаир е известен с иновациите, заради които е определян като най-голямата технологична среща на Балканите. А иновациите се разглеждат като най-важния фактор за повишаване на производителността и конкурентоспособността на българската икономика“, каза още министър Лукарски.

Той съобщи, че тази година на Международния панаир Пловдив ще участват над 800 фирми от 35 държави, а около 50 000 посетители се очакват да посетят престижното търговско изложение. „На него те ще се запознаят с последните постижения на световните лидери в областите машиностроене, строителство, електроника, автомобилостроене, информационни технологии, софтуер, и други.

Министър Лукарски подчерта, че за първи път тази година на Международния панаир в Пловдив ще има специализирана изложба, на която ще бъдат представени последните новости в строителния бранш. „Подемът в строителството е сигнал, че икономическата криза през последните години в отрасъла започва да отминава“, каза той.

В заключение министър Лукарски пожела на всичики участници и гости през тази една седмица да имат ползотворни делови срещи и много нови предложения и идеи.

След официалното откриване на Панаира министър Лукарски разгледа експозиционните палати.

Свързана медия

Споделете