Loading...

Министър Лукарски положи венец пред паметника на „Св. Св. Кирил и Методий“ в Москва по повод 24-ти май

Министър Лукарски положи венец пред паметника на „Св. Св. Кирил и Методий“ в Москва по повод 24-ти май

В деня на българската просвета и култура и на славянската писменост министърът на икономиката Божидар Лукарски положи венец пред паметника на „Св. Св. Кирил и Методий“ в Москва, където е на работно посещение.

Заедно с министър Лукарски цветя, пред паметника на братята първоучители, поднесоха и зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева, посланика на България в Руската федерация Бойко Коцев и водената от министъра на икономиката делегация в руската столица.

Вчера министър Лукарски и зам.-министър Везиева бяха официални гости и на откриването на изложба по случай 24-ти май в Астана, заедно с посланика на България в Казахстан Васил Петков. Тя е под надслов “Цветовете на България” и съдържа пейзажи от страната ни на двамата млади казахстански художници Иванна Шмелева и Роман Гуманок. Изложбата е организирана от българското посолство със съдействието на Асамблеята на народа на Киргистан, общественото обединение на българите в Казахската република “Възраждане”‘ Киргизко русийския славянски университет и Националната комисия на Киргизката република за ЮНЕСКО.

Свързана медия

Споделете