Loading...

Министър Лукарски: Работниците във ВМЗ за първи път от години ще получат по една заплата за Коледа

Министър Лукарски: Работниците във ВМЗ за първи път от години ще получат по една заплата за Коледа

Министърът на икономиката Божидар Лукарски посети ВМЗ-Сопот и се срещна с работниците в предприятието. Той благодари на ръководството и на работниците за постигнатата през последните месеци стабилизация на предприятието и значително подобрените финансови резултати. “Към момента ВМЗ е на печалба, което ни позволява тази Коледа за първи път от 4 години да изплатим надбавки в пълен размер, съгласно клаузите на Колективния трудов договор”, съобщи министър Лукарски. Тази надбавка ще бъде в размер на една минимална заплата за предприятието, което е 6 пъти по-високо от изплатеното за Коледа 2014. През 2013 г. изобщо не са изплащани надбавки.

От встъпването на новото ръководство на ВМЗ през септември до момента са сключени нови договори на стойност 140 млн. лв., а до края на годината се очакват поръчки за още 100 млн. лв. Новите договори се сключват при много по-добри продажни цени на произвежданите във ВМЗ изделия. Средната заплата в предприятието е нараснала с около 15 на сто.

Министър Лукарски обяви, че предприятието наема нова работна ръка. Новоназначени през октомври са 100 човека, а до края на годината ще бъдат наети още 300 човека.

“Благодаря ви за добрата работа и вярвам, че резултатите ще бъдат още по-добри. ВМЗ е моя кауза, вярвам че предприятието има бъдеще и тепърва ще виждаме все по-добри резултати”, заяви министър Лукарски.

Споделете