Loading...

Министър Лукарски се срещна с представители на Асоциацията на индустриалния капитал в България

Министър Лукарски се срещна с представители на Асоциацията на индустриалния капитал в България

Министърът на икономиката Божидар Лукарски се срещна днес с представители на Асоциацията на индустриалния капитал в България. Обсъдени бяха въпроси свързани с приоритетите в развитието на българската икономика. На срещата присъстваха и зам.-министрите на икономиката Даниела Везиева и Любен Петров.

По време на срещата министър Лукарски подчерта, че предстои възобновяването на Съвета за икономически растеж (СИР), на който ще се обсъждат и решават неотложни въпроси заедно с бизнеса. В съвета ще влизат представители на министерството, на работодателските организации и на парламентарната икономическа комисия.

Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев посочи най-неотложните проблеми, които трябва да се преодолеят, за да може да се осигури една по-добра бизнес среда у нас. Според него усилията трябва да са насочени към максимално опростяване на административните процедури и услуги, прозрачност при възлагане на обществени поръчки, задължителна оценка на въздействието на изготвяните нормативни актове, включително върху бизнес средата, свеждане на регулаторните режими до минимално изискуемия от ЕС законодателство, ускоряване на изграждането на електронното правителство и др.

Министър Лукарски увери, че той и екипът му ще поддържат редовен контакт с всички работодателски организации и ще направят всичко възможно за бързо решаване на проблемите на българските производители и индустриалци.

Споделете