Loading...

Министър Лукарски ще председателства 9-та сесия на Българо-германския съвет за коопериране в Берлин

Министърът на икономиката Божидар Лукарски заминава на двудневно посещение във Федерална република Германия, където ще ръководи официалната българска делегация за участие в 9-та сесия на Българо-германския съвет за коопериране. Форумът ще се проведе на 12 октомври в Берлин.

Българо-германският съвет за коопериране е постоянен орган за координиране на междуправителствени инициативи и решаване на конкретни двустранни въпроси в областта на търговско-икономическите отношения. На сесиите се обсъждат рамковите условия на икономическото сътрудничество и се обменя информация по основни въпроси на икономическото развитие на двете страни. По време на 9-та сесия ще бъдат обсъдени теми в областта на енергийната ефективност, селското стопанство и хранително-вкусовата промишленост, електронното управление, търговията и малките и средни предприятия, инфраструктурата и туризма.

В рамките на посещението министър Лукарски ще се срещне с Източната комисия на германската икономика и със Съюза на германската икономика за Източна Европа. Министър Лукарски ще открие и магазин за българско дизайнерско облекло в Берлин.

В състава на делегацията са включени зам.-министърът на икономиката Даниела Везива, зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков, зам.-министърът на земеделието и горите доц. Георги Костов, зам.-министрите на транспорта, информационните технологии и съобщенията Антон Гинев и Валери Борисов, зам.-изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия Никола Стоянов.

Споделете