Loading...

Министър Лукарски ще се срещне с представители на бизнеса в Северозападен регион

Министърът на икономиката Божидар Лукарски ще посети град Монтана в понеделник, 16 февруари 2015 г. Той ще се срещне с представители на бизнеса в Северозападен регион в сградата на Младежкия дом.

Министър Лукарски ще представи икономическите приоритети на правителството с фокус върху насърчаване на икономическия растеж в Северозападен регион и преодоляване на регионалните диспропорции. Ще бъде проведена дискусия с представителите на бизнеса от областите Враца, Видин и Монтана, която ще позволи идентифициране на насоките, в които Министерство на икономиката може да окаже подкрепа.

Предвидена е кратка мултимедийна презентация на „Индустриална зона Видин“ и представяне на възможностите, които предоставя зоната за привличане на инвестиции в региона.

След срещата министър Лукарски ще даде пресконференция пред медиите от 12.30 ч., в малката зала на Младежки дом, гр. Монтана.

От 13.30ч. министърът на икономиката ще вземе участие в работна среща с народните представители от Северозападна България от всички политически партии, представени в 43-то Народно събрание, съвместно с областните управители, председателите на общинските съвети и кметовете на общините от Видин, Враца и Монтана.

Целта на срещата е да бъдат обсъдени проблемите на Северозападния регион и да се постави началото на подготовката на Стратегията за икономическо възстановяване и развитие на Северозападна България.

Споделете