Loading...

Министър Лукарски връчи награда „Златна мартеница” за иновативно малко и средно предприятие, завоювало позиции на вътрешния и международни пазари

Министър Лукарски връчи награда „Златна мартеница” за иновативно малко и средно предприятие, завоювало позиции на вътрешния и международни пазари

Министърът на икономиката Божидар Лукарски връчи наградата „Златна мартеница“ в категория „Иновативно малко и средно предприятие, завоювало позиции на вътрешния и международни пазари“ на тазгодишната церемония, организирана от сдружение „Произведено в България – Съюз на малкия и дребен бизнес”.

Победителят е фирма „АЛПИ Комерс“, която произвежда захарни изделия, използвайки материали от ново поколение и иновативни методи, разработени в тясно сътрудничество с пловдивския Университет по хранителни технологии. Компанията успешно реализира своята продукция на европейските пазари, като признание е получила на редица международни изложения за иновации и интелектуална собственост.

„Тези награди са доказателство, че малкият и среден бизнес в България е конкурентноспособен не само тук, но и в международен аспект“, заяви министър Лукарски при връчване на наградата. Той изрази надежда, че примерът на „АЛПИ Комерс“ ще мотивира и други фирми да се развиват зад граница.

На церемонията бяха отличени още „Димитър Маджаров“ ЕООД в категория „Компания със сериозни успехи при производство и налагане на български традиционни продукти на пазара и завоювала доверието на българските потребители“, „Тандем – В“ ООД в категория „Компания, наложила на пазара своите продукти под собствена търговска марка и завоювала доверието на българските потребители” и „Виктория Груп“ за сериозна инвестиционна дейност в сферата на хотелиерството и туризма в България.

Почетна грамота бе връчена на г-н Ралф Крот за изключителния му принос в организацията на износа на български захарни и сладкарски изделия на пазари от ЕС. Организаторите посочиха, че благодарение на усилията на г-н Крот през последното тримесечие се е осъществил износ на 500 хил. тона изделия за Германия.

Споделете