Loading...

Министър Никола Стоянов и посланикът на Република Чили Н. Пр. Мария Пиа Буста Диас обсъдиха мерки за задълбочаване на икономическото сътрудничество

Министър Никола Стоянов и посланикът на Република Чили Н. Пр. Мария Пиа Буста Диас обсъдиха мерки за задълбочаване на икономическото сътрудничество

Министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов и посланикът на Република Чили Н.Пр. Мария Пиа Буста Диас обсъдиха възможности за задълбочаване на двустранното сътрудничество между двете страни.

„Икономическите отношения между България и Чили трябва да се задълбочават и развиват, и с оглед на водещата роля на Чили в регионалните икономически организации и структури, включително и при сътрудничеството в рамките на ОИСР“, коментира министър Стоянов. По думите му двете страни имат голям потенциал за разширяване на стокообмена, който до момента не е използван ефективно.

От срещата стана ясно, че днес Н.Пр. Мария Пиа Буста Диас е връчила акредитивните си писма пред президента Румен Радев и вече изпълнява функциите си на посланик и на територията на България.

Министър Стоянов и Н. Пр. Мария Пиа Буста Диас набелязаха сфери от взаимен интерес, сред които стартъп компании, хранително-вкусова промишленост, машиностроене, електроника и електротехника, и др. Двамата обсъдиха стартиране на сътрудничество по линия на малките и средните предприятия, като за целта се използват възможностите на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и чилийската агенция ProChilie.

Споделете