Loading...

Министър Никола Стоянов: Над 200 млн. лева ще бъдат инвестирани в индустриалните зони на България

Министър Никола Стоянов: Над 200 млн. лева ще бъдат инвестирани в индустриалните зони на България

Над 200 млн. лева са заложени в Националния план за възстановяване и устойчивост за развитие на индустриалните зони у нас. Това съобщи министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов по време на церемонията „Кмет на годината“, организирана от Kmeta.bg.

Министър Стоянов изтъкна, че индустриалните и логистични паркове са устойчив инструмент за привличане на нови инвестиции в регионите. „Изключително важно е държавата, местната власт и бизнеса да развиват съвместно този потенциал за да бъдем още по-успешни“, заяви министърът.

Никола Стоянов връчи специалната награда на конкурса за иновации в мобилността. Отличието получи Столична община за проекта ИНОЕЪР, чиято цел е да бъдат разработени нови решения за мобилност и зелено придвижване в столицата. „Кмет на годината“ се организира за 10-а поредна година и този път над 72 000 граждани са дали своя глас в седемте категории на конкурса. На събитието присъстваха вицепрезидентът Илияна Йотова, министърът на младежта и спорта Весела Лечева и др.

Споделете