Loading...

Министър Никола Стоянов: Над 27 хил. компании работят в сектор „Туризъм“ у нас

Министър Никола Стоянов: Над 27 хил. компании работят в сектор „Туризъм“ у нас

В сектор „Туризъм“ работят над 27 хил. компании. Това съобщи министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов по време на церемонията по връчване на Годишните награди на Министерството на туризма.

По думите му секторът вече се възстановява, като са достигнати нивата от преди ковид-пандемията. „През последните 2 години научихме тежки уроци и трябваше да преминем през поредица от кризи. Едно от най-важните неща, в които се убедихме е, че инвестициите в иновации и дигитализация могат да се изплатят най-бързо и са тези, които ни правят конкурентоспособни“, подчерта Никола Стоянов.

Той коментира още, че туризмът е много важен отрасъл за българската икономика, а успехите се дължат на положените труд и усилия на заетите в него, които министър Стоянов определи като едни от важните ни посланици зад граница. Той поздрави министъра на туризма Илин Димитров и екипа му за свършената работа през последните месеци, както и компаниите за все по-добрите резултати, които отчитат.

Икономическият министър връчи наградата в професионална категория „Иновации“ на фирма „Travel Line Bulgaria“ за „Bulgaria RoomMix Innovation 2022“ – иновация, създадена за ново ниво на технологичните възможности за по-висока ефективност на местата за настаняване.

Годишните награди в туризма се провеждат за седма поредна година. На церемонията присъстваха президентът на Република България Румен Радев, народни представители, министри, посланици, кметове, представители на академичната общност, бизнеса, туристическите организации, медии и др.

Споделете