Loading...

Министър Никола Стоянов откри инвестиция от 16 млн. лева, която ще разкрие над 100 работни места

Министър Никола Стоянов откри инвестиция от 16 млн. лева, която ще разкрие над 100 работни места

Министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов откри нов логистичен център на стойност 16 млн. лева в Индустриална зона – Божурище. Новопостроената транспортно-логистична база е на площ от 40 дка и ще разкрие над 100 нови работни места. „Десетки компании вече избраха Индустриална зона – Божурище за развитие на своя бизнес и това е ясен знак за нас, че тук те са намерили отлични възможности за своите икономически инициативи“, каза министър Стоянов при откриването.

Министър Никола Стоянов откри инвестиция от 16 млн. лева, която ще разкрие над 100 работни места

„Само за настоящата година в Индустриална зона-Божурище са стартирали 11 нови проекта на стойност близо 100 млн. лева“, посочи министърът. По думите му за последното десетилетие инвестираните средства в зоната от български и чуждестранни компании са над 611 млн. лева, а 2/3 от територията ѝ са вече заети. „Правилното управление на индустриалните паркове е изключително успешен инструмент за привличане на инвестиции и генериране на икономически растеж в цели региони“, допълни още Никола Стоянов.

Икономическият министър посочи, че се работи по изцяло нов подход за развитие индустриалните зони, а заложените средства за нови локации само по Плана за възстановяване и устойчивост са над 200 млн. лв. „Чрез активна работа с европейските програми можем да увеличим възможностите и това е една от целите за нашия екип“, коментира Стоянов.

Логистичният център на компанията „Транспрес“ е изграден на площ от 40 дка и разполага с най-съвременно оборудване за обработка на товари без аналог в страната. Капацитетът му е до 15 000 палета на денонощие и над 4 млн. палета на година. Той разполага с 60 рампи за едновременна обработка на камиони и с първата на Балканите „поточна линия“ за палетни пратки.

На събитието присъстваха още заместник-министърът на транспорта и съобщенията Николай Найденов, изпълнителният директор на БАИ Богдан Богданов, председателят на Съвета на директорите на НКИЗ Андреана Премянова, председателят на УС на БТПП Цветан Симеонов и др.

Министър Никола Стоянов откри инвестиция от 16 млн. лева, която ще разкрие над 100 работни места Министър Никола Стоянов откри инвестиция от 16 млн. лева, която ще разкрие над 100 работни места

Споделете