Loading...

Министър Никола Стоянов се срещна с посланика на Иран Н.Пр. Сейед Мохаммад Джавад Расули

Министър Никола Стоянов се срещна с посланика на Иран Н.Пр. Сейед Мохаммад Джавад Расули

Министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов се срещна с посланика на Ислямска република Иран Н.Пр. Сейед Мохаммад Джавад Расули, който приключва своя мандат в България. Двамата обсъдиха актуалното състояние на икономическите отношения между страните, както и възможностите за развитие на търговията и инвестициите.

Министър Стоянов благодари на иранския посланик за доброто сътрудничество, което е имало Министерството на икономиката и индустрията с Посолството на Иран през почти 5-годишния му мандат в нашата страна. Н.Пр. Сейед Мохаммад Джавад Расули заяви, че и след отпътуването си от България, той винаги ще продължи да работи за развитието на двустранните отношения.

Министър Стоянов и Н.Пр. Расули акцентираха върху обстоятелството, че въпреки трудностите, породени от Ковид-19 и бавното възстановяване на световната икономика от пандемията двете държави са постигнали добър напредък в двустранните си търговско-икономически отношения.

„Тази година отбелязваме 125 г. от установяване на дипломатическите отношения между двете страни и за това време Иран се утвърди като важен партньор за България“, посочи министър Стоянов. По време на срещата бяха обсъдени и сектори с потенциал за търговско сътрудничество, сред които: фармацевтична, хранително-вкусова, химическа промишленост, автомобилната индустрия, информационни технологии и др.

Споделете