Loading...

Министър Никола Стоянов ще открие българо-испански бизнес форум в Мадрид

Министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов заминава на работно посещение в Кралство Испания. Утре (20 февруари) той ще участва в българо-испански бизнес форум, организиран съвместно с Конфедерацията на испанските предприемачи – CEOE, на който ще бъдат обсъдени възможностите за инвестиции в България.

CEOE е най-представителната организация на бизнеса в Испания и обединява 2 млн. фирми от всички сектори. Конфедерацията представлява испанския бизнес пред международните организации и пред властите на всички държави в Европа и света. За събитието в Мадрид, от България пътуват и представители на испански компании, развиващи бизнес у нас, които да разкажат пред сънародниците си впечатленията им от страната ни и защо са инвестирали тук.

В рамките на своята визита, икономическият министър ще проведе срещи с компании от различни сектори за обсъждане на възможностите за инвестиции у нас и стартиране на съвместни проекти с български предприятия.

В испанската столица министър Стоянов ще проведе среща и с държавния секретар по търговия към Министерството на индустрията, търговията и туризма Ксиана Мендес и с ръководството на Конфедерацията на испанските предприемачи.

Споделете