Loading...

Министър Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона – Божурище

Министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов ще открие нов логистичен център на стойност 16 млн. лева в Индустриална зона – Божурище.

Събитието ще се проведе на 2 декември 2022 г. (петък), от 11.30 часа в Индустриален парк София – Божурище. Точната локация можете да намерите тук.

Новопостроената база на компанията „Transpress“ е разположена на площ от 40 дка и разполага с най-съвременно оборудване за обработка на товари. Капацитетът ѝ е до 15 000 палета на денонощие и над 4 млн. палета на година. Логистичният център разполага с 60 рампи за едновременна обработка на камиони и с първата на Балканите „поточна линия“ за палетни пратки.

По време на събитието ще бъде направена и интерактивна демонстрация на първия у нас тренировъчен симулатор за допълнително обучение на шофьори на камиони. Той пресъздава реалната среда в шофьорската кабина и поставя обучаващите се в разнообразни ситуации на пътя и в работата, така че да подобри уменията им за реакция и да повиши безопасното поведение.

Споделете