Loading...

Министър Никола Стоянов ще участва в международния форум „Future Investment Initiative“ в Саудитска Арабия

Министър Никола Стоянов ще участва в международния форум „Future Investment Initiative“ в Саудитска Арабия

Mинистърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов заминава на двудневно работно посещение в Кралство Саудитска Арабия в периода 25-26 октомври 2022 г., където ще участва в откриването на международния форум „Future Investment Initiative“. Събитието е едно от най-авторитетните в региона и събира на едно място високопоставени политически и икономически фигури от цял свят, глобални компании, фондове и нестопански организации. Във фокуса на обсъжданията тази година са новите глобални пътища на инвестициите и тенденциите в световната индустрия.

В Рияд икономическият министър ще проведе двустранни срещи с министъра на индустрията и природните ресурси Бандар бин Ибрахим Ал-Хорайф, министъра на инвестициите Халид А. Ал-Фалих и министъра на търговията Маджид бин Абдула Алкасаби.

По време на посещението в арабската държава Никола Стоянов ще разговаря и с гуверньора на Публичния инвестиционен фонд, който е сред най-големите суверенни фондове в света с активи от 620 милиарда долара. Предвидени са срещи с представители на различни компании от индустриалния и производствен сектори.

Споделете