Loading...

Министър Никола Стоянов ще участва в най-големия минен форум в Близкия Изток

Mинистърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов ще участва в международна конференция „Future Minerals Forum“, която ще се проведе в периода 10-12 януари в Рияд, Саудитска Арабия. Той ще представи минно-добивната промишленост на страната, възможностите за инвестиции и за реализация на общи проекти между български и саудитски компании.

Future Minerals Forum е най-големият форум в региона в областта на минната индустрия. Организира се от Министерство на индустрията и минералните ресурси и Публичния инвестиционен фонд на Кралство Саудитска Арабия. Основна тема на събитието е нарастващото търсене на суровини в глобален мащаб и необходимостта от нови източници на доставки. Очаква се в тридневната конференция да се включат около 6 000 участници от цял свят, сред които над 100 министри и други официални лица, представители на индустрията, бизнеса, правителствения и научен сектор, и др.

По време на своето посещение в Рияд Никола Стоянов ще проведе срещи с министъра на индустрията и минералните ресурси Бандар бин Ибрахим Ал-Хорайф, с министъра на икономиката и планирането Файсал Ал-Ибрахим, с ръководството на Публичния инвестиционен фонд, както и с водещи компании в млечната индустрия и в минно-добивния сектор.

Заедно с министър Никола Стоянов в Рияд ще бъдат и изпълнителният директор на Държавната консолидационна компания Венцислав Димитров и председателят на борда на директорите на „Ел Би Булгарикум“ Невена Петрова, като се предвиждат срещи с някои от най-големите компании в областта на хранително-вкусовата промишленост в региона за обсъждане на предстоящи общи проекти.

Споделете