Loading...

Министър Никола Стоянов участва в годишната среща на Сдружението на търговците на нехранителни стоки у нас

Министър Никола Стоянов участва в годишната среща на Сдружението на търговците на нехранителни стоки у нас

Асоциацията обединява компании с над 2 000 работни места и над 300 млн. годишен оборот

Диалогът между бизнеса и държавата е ключов, за да бъдат планирани и изпълнявани адекватни политики в икономическата сфера. Това подчерта министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов при откриването на годишна среща на Сдружение „Асоциация на търговците на нехранителни стоки“. То обединява някои от най-популярните брандове, като само за 2021 г. общият оборот на всички фирми в него е над 325 млн. лв. Общият брой на разкритите работни места от тях са над 2 000.

„Кризата, подредена от ковид-пандемията показа, че наглед различни отрасли имат сходни проблеми, които могат и трябва да бъдат поставени пред държавата. Надявам се в бъдеще да намирате нови общи теми, които ви обединяват и заедно да търсим най-добрите решения за българската икономика“, каза още министър Стоянов.

Министър Стоянов представи и възможностите за инвестиции в индустриалните паркове у нас. „Фокусът на компаниите, които представлявате, е поставен върху търсенето на най-добрите търговски площи. За да стигнат обаче стоките до търговската мрежа те преминават през огромни логистични вериги, които могат да намерят подходящи локации в индустриалните зони на страната“, подчерта още икономическият министър.

Участие в събитието взеха още представители на Френско-Българската търговска и индустриална камара, Конфиндустрия България, Българо-Испанска търговска камара, Българска търговско-промишлена палата, Комисията за защита на потребителите и др.

Споделете