Loading...

Министър Нинова се срещна с германския посланик

Министър Нинова се срещна с германския посланик

Вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова се срещна с германският посланик Н.Пр. Кристоф Айххорн. На срещата присъства и зам.-министър Димитър Данчев. По думите на министър Нинова Германия може да разчита на коректно партньорство и Министерство на икономиката и индустрията ще работи активно за насърчаване на икономическите отношения между двете страни.

В рамките на срещата министър Нинова запозна участниците с възможностите за инвестиции в България, като акцентира, върху Регионалната презентация на България, която ще има конкретните параметри за даден регион. „Когато даден инвеститор се интересува от определен регион и отвори този каталог да получи информацията, която го интересува“, поясни министър Нинова. Тя подчерта, че заедно с работодателските организации работят за намаляване на бюрократичната тежест, за да се даде по-голяма свобода на бизнеса.

„Традиционно добрите двустранни връзки в търговската област, както и благоприятните пазарни възможности на Германия правят Вашата страна перспективен външноикономически партньор на България“, каза още министър Нинова.

Посланик Кристоф Айххорн изрази благодарност за предоставената информация и увери, че очаква в най-скоро време разширяване на сътрудничеството и установяване на нови партньорски връзки между бизнесмени от двете страни.

Свързана медия

Споделете