Loading...

Министър Нинова: Започваме работа по изграждането на индустриална зона Варна

Министър Нинова: Започваме работа по изграждането на индустриална зона Варна

„Започваме работа по изграждането на индустриална зона Варна. Имаме зони в Божурище, Пловдив, Стара Загора, Русе, Бургас и др. Варна е един от малкото градове без индустриална зона. Тук съм с грижа практически да започнем работа по изграждане на индустриална зона“. Това заяви вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова по време на брифинг в гр. Варна.

„Знам какво е правено в миналото – за Аспаруховия мост, за Аксаково, за Суворово, но нищо не е свършено през годините“, припомни тя. Министър Нинова подчерта, че Варна има своите предимства, най-вече с географското си положените. „Екипът на Министерството на икономиката и индустрията започва разговори и ще пристъпим към действия за изграждането на индустриална зона. В тази връзка днес освен в „Агрополихим“ бяхме на среща и в „Девня цимент“, а преди десет дни се срещнах и с ръководството на „Солвей соди“ – с тях също ще разговаряме за регистриране на индустриална зона на територията, на която са разположени тези предприятия. Ако погледнете де факто, тя е изградена заради техните усилия – инвестициите, които са направени, но им липсва държавната подкрепа, за изграждане на инфраструктура, на пътища, ВиК, соларни панели и др.“, каза министър Нинова.

„С ръководствата днес започнахме първите разговори. От тук нататък ще излъчим работна група и работни екипи от двете страни от Министерството на икономиката и от Националната компания Индустриални зони, за да започнем стъпка по стъпка по изграждането на индустриална зона на тази територия. Знаете близостта на пристанището, така че това е най-подходящото място, най-подходящата инфраструктура. Остава заедно да положим усилия и да я регистрираме и развиваме. Така, че започваме да работим по този въпрос“, категорична бе министър Нинова.

Споделете