Loading...

Министър Петков призова за 4 оставки в Борда на директорите на ВМЗ-Сопот

Министър Петков призова за 4 оставки в Борда на директорите на ВМЗ-Сопот

Министърът на икономиката Кирил Петков призова да подадат оставка още днес четирима от общо петимата членове на Борда на директорите на ВМЗ-Сопот. Причината за това е, че след встъпването им в длъжност в края на април досега, са отчетени лоши финансови резултати на предприятието в размер на 6 млн. лв. загуби.

Това стана ясно след среща във ВМЗ-Сопот на икономическия министър с изпълнителния директор д-р инж. Иван Гецов и синдикалните организации. “Не може да си позволим толкова важно предприятие, на което разчита целият регион, да губи пари”, добави Петков и уточни, че не иска оставката на инж. Гецов и оценява работата му като добра.

“Призовавам и за оставката на изпълнителния директор на Държавната консолидационна компания. Когато не се справяш добре, трябва да си ходиш. Ако не подаде оставка, ще го уволня”, каза пред журналисти Петков. Той припомни за проблемите с ремонта на язовирите и правителствения комплекс.

Министър Петков се надява новият член на Управителния съвет на ДКК, който беше назначен от него, да бъде избран за изпълнителен директор. Също така подчерта необходимостта от промени в дейността на ДКК.

От своя страна, инж. Гецов каза, че няма да има забавяне при изплащането на заплатите на работниците във ВМЗ-Сопот и благодари на икономическия министър за съдействието.

Споделете