Loading...

Министър Стоянов и френският посланик Н.Пр. г-н Жоел Мейер обсъдиха възможностите за взаимно сътрудничество

Министър Стоянов и френският посланик Н.Пр. г-н Жоел Мейер обсъдиха възможностите за взаимно сътрудничество

Възможности за активизиране на външноикономическото сътрудничество между България и Франция бяха обсъдени по време на среща между министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов и новия посланик на Република Франция Н.Пр. Жоел Мейер.

Министър Стоянов изтъкна, че Франция е сред водещите търговски партньори на България в Европа и като доказателство на това отбеляза стокообмена между двете страни, който през 2021 г. бележи ръст от над 17% спрямо 2022 г. и възлиза на 2,2 млрд. евро. Сумарните преки инвестиции от Франция в България възлизат на над 1 млрд. евро

По време на разговора икономическият министър акцентира на проведената наскоро среща с френски инвеститори от формата „закуска с бизнеса“, която бе подкрепена от Посолството на Франция и Френско-Българската търговска и индустриална камара. „За мен това бе една много продуктивна и обвързана с конкретни решения дискусия и се надявам заедно да набележим допълнителни мерки за активизиране на двустранните икономически връзки“, подчерта Никола Стоянов.

Двете страни се договориха да работят за реализиране на повече двустранни бизнес срещи в области от взаимен интерес.

Споделете