Loading...

Министър Стоянов обсъди възможности за задълбочаване на икономическо сътрудничество с Република Узбекистан

Министър Стоянов обсъди възможности за задълбочаване на икономическо сътрудничество с Република Узбекистан

Възможностите за задълбочаване на икономическото сътрудничество между България и Узбекистан бяха обсъдени по време на среща между министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов и 20 узбекски делегати от различни икономически сфери. Визитата им е по инициатива на Дружеството за приятелство „България – Узбекистан“.

„Въпреки че през 2021 г. взаимната търговия отчита ръст от близо 50% спрямо 2020 г., икономическите връзки са под възможностите и на двете страни“, подчерта министър Стоянов и изрази увереност, че подобни срещи ще засилят търговско-икономическото сътрудничество между България и Узбекистан.

Двете страни дискутираха потенциала в редица области от взаимен интерес, сред които селско стопанство, фармация, хранително-вкусова промишленост, машиностроене, транспорт, образование и туризъм.

Министър Николов благодари за срещата и изрази надежда в най-скоро време да се проведе Шестата сесия на Междуправителствената българо-узбекска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество.

Споделете