Loading...

Министър Стоянов: Стокообменът ни с Швейцария надхвърля половин милиард евро

Министър Стоянов: Стокообменът ни с Швейцария надхвърля половин милиард евро

Стокообменът ни с Швейцария през 2021 г. надхвърля половин милиард евро, като отбелязва увеличение от над 22%. Това стана ясно по време на среща между министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов и посланика на Конфедерация Швейцария Н.Пр. Раймунд Фурер.

„Уверен съм, че организирането на срещи за представяне условията за бизнес в България ще доведе до засилване на сътрудничеството между нашите страни в различни области“, каза министър Стоянов. В тази връзка той посочи, че Министерството на икономиката и индустрията има готовност да организира среща, част от инициативата във формат „закуска с инвеститори“, за активизиране на икономическите отношения между България и Швейцария. Такива срещи вече бяха проведени с Австрия, Германия, Испания, Франция, Япония и САЩ.

Двамата обсъдиха и общи действия за насърчаване на потенциала между двете държави в секторите машиностроене, електротехника, електроника и ИКТ. Министър Стоянов подчерта и опита на Швейцария в областта на дуалното обучение, чийто модел България успешно прилага в сферата на образованието в последните няколко години.

На срещата присъстваха и заместник-министърът на икономиката и индустрията Димитър Данчев, както и г-н Ролф От, заместник-ръководител на мисията у нас.

Споделете