Loading...

Министър Везиева направи първа копка на инвестиция за над 18 млн. лв., с която стартира разширение на производството на дограми и щори в Костинброд

Министър Везиева направи първа копка на инвестиция за над 18 млн. лв., с която стартира разширение на производството на дограми и щори в Костинброд

Министърът на икономиката Даниела Везиева присъства на официалната церемония по първа копка на проект, свързан с разширяването на производствения комплекс на най-големия производител на PVC, дървени и алуминиеви прозорци, врати и щори в България. Базата на компанията се намира в Индустриална зона Костинброд. Инвестицията за реализацията на проекта е в размер на 18 200 000 лв. Тя включва изграждането на нов производствен цех за PVC прозорци и административна сграда.

Министър Везиева посочи, че се работи за прозрачна бизнес среда, а разширяването на производството на компании в страната е доказателство, че това се оценява положително както от български, така и от чужди инвеститори.

Икономическият министър се срещна и с представители на компаниите от Индустриална зона Костинброд, с които обсъди развитието на зоната и нейното бъдеще. Тя подчерта, че програмата за публична подкрепа за развитие на индустриални паркове и подобряване на инфраструктурната им свързаност по Националния план за възстановяване и устойчивост дава изключително добра възможност зоната в Костинброд да се разрасне. По думите й в програмата е предвидено изграждането на няколко вида инфраструктура, сред които довеждаща техническа инфраструктура, специализирана – центрове за обучение на служители, лаборатории за нуждите на предприятията в парка, социална, както и зелена и иновативна инфраструктура.

На срещата бяха обсъдени още и възможностите за кандидатстване по плана, както и в каква посока ще се развива бизнесът в Костинброд. Служебният министър изтъкна, че през фиша за индустриални зони са допустими както общината, така и самата зона като бенефициенти.

На събитието присъстваха още зам.-министърът на икономиката Ивелина Пенева, изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев, изпълнителният директор на компанията Светлин Николчев, кметът на община Костинброд Трайко Младенов, представители на общинската и местна власт в Костинброд, представители на бизнеса от региона.

След цялостната реализацията на проекта на „Ролпласт Груп“ АД компанията ще разполага с 40 000 кв. м. производствена база.

„Poлплacт” e cъздaдeна пpeз 2000 г. Фирмата е cpeд вoдeщитe пpoизвoдитeли нa вpaти, пpoзopци и щopи в Eвpoпa. Компанията има дъщерни представителства в Северна Македония, Сърбия, Гърция, Албания и Черна гора.

Свързана медия

Споделете