Loading...

Министър Везиева отличи млада технологична компания в конкурса „Големите малки“

Министър Везиева отличи млада технологична компания в конкурса „Големите малки“

Министърът на икономиката Даниела Везиева връчи голямата награда в конкурса на вестник „24 часа“ „Големите малки“ на младата и амбициозна технологична и образователна компания „Гамифино“. Фирмата има за мисия да направи бизнеса и обученията по-продуктивни, интересни, креативни, иновативни и забавни чрез внедряване на методите и елементите на игровизация. Един от продуктите на „Гамифино“ е вечна тетрадка, в която може да се пише и трие, както и да се разместват и добавят страници.

“За мен е огромно удоволствие да съм част от тази позитивна енергия на това мероприятие”, каза министър Везиева. Тя уточни, че фирмите могат да разчитат и на Министерството на икономиката, което им помага чрез иновативни програми, инструменти. В новия програмен период по предстоящата програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ са предвидени 100 млн. евро за добри идеи в предприемачеството и иновациите, а чрез новата програма на ББР всички креативни индустрии могат да получат кредити при добри условия.

10 иновативни и малки фирми взеха отличия в седмите поред годишни награди „Големите малки“, които в. „24 часа“ организира.

„Ще се радвам да се срещнем с първите фирми, които са наградени преди 7 години, за да видим как са се развили и да обменим идеи”, заключи икономическият министър.

Споделете