Loading...

Министър Везиева: Прави се опит за връщане на стария непрозрачен модел на управление на ДКК

Министър Везиева: Прави се опит за връщане на стария непрозрачен модел на управление на ДКК

С действията на тримата членове на Съвета на директорите на Държавната консолидационна компания се прави опит за връщане на стария непрозрачен модел на управление на ДКК. Това заяви министърът на икономиката Даниела Везиева в сутрешния блок на НОВА ТВ.

Тя припомни за разходваните по непрозрачен начин около 500 млн. лв. за ремонт на язовирите и идеята за изграждане на т. нар. Правителствен комплекс по време на стария модел на управление на ДКК.

„Това, което виждаме от вчера ни говори, че екипът, който е останал в Съвета на директорите, няма желание да работи прозрачно и да следва промяната, която започнахме да се работи по правилата“, каза Везиева.

Тя бе категорична, че тече стопиране на процеса по овладяване на ВМЗ-Сопот от частни фирми. „Това, което правим е да намираме нови пазари за завода, така че да бъде стабилен и всички 4000 човека, които работят там, да са спокойни за бъдещето. Бих искала да помоля всички политици, които се изказват по тази тема, нека малко да замълчат, защото колкото повече се шуми около тази индустрия, толкова повече загуби се търпят“, допълни икономическият министър.

Везиева коментира, че винаги е била в комуникация с ДКК и е разбрала от прессъобщението, качено на сайта на ДКК, за проблемите. „Преди това никой от тях не е давал индикация за такива“, каза тя.

Везиева е категорична, че решенията, които са взети от Съвета на директорите за уволнението на изпълнителния директор Ваня Караганева, не са по законоустановения ред, взето е решение без да се свика по надлежен ред Съвет на директорите, без да бъдат уведомени всички останали членове на Съвета на директорите, без да е оповестен дневен ред и място на провеждане.

Везиева допълни, че е разпоредила проверка по документацията, която са качили от ДКК.

Споделете