Loading...

Министър Везиева проведе среща с посланика на Република Корея в България

Министър Везиева проведе среща с посланика на Република Корея в България

България и Република Корея ще работят за засилване на икономическото сътрудничество. Това стана ясно по време на среща на министъра на икономиката Даниела Везиева с Н. Пр. г-н Ли Хо-шик, посланик на Република Корея у нас. На нея двамата обсъдиха възможностите за увеличаване на стокообмена, както и по – активното партньорство в сферата на IT технологиите.

Везиева посочи, че за първите шест месеца на 2021 г., стокообменът между България и Република Корея възлиза на 128.5 млн. щ.д., отбелязвайки близо 21% увеличение спрямо същия период на 2020 г. „Само износът ни за Република Корея за първото полугодие на настоящата година е 51.7 млн. щ.д., което е увеличение от над 55% спрямо същия период на 2020 г.“ , допълни икономическият министър. По думите й трябва да се работи още по- усилено за насърчаване на търговията и инвестициите.

Н. Пр. Ли Хо-шик каза от своя страна, че двете страни имат голям потенциал за сътрудничество, въпреки трудния период, заради пандемията. Той представи и кандидатурата на корейския град Бусан за домакин на ЕКСПО 2030.

Министър Везиева и посланикът на Република Корея обсъдиха още организирането и провеждането на предстоящото Трето заседание на Комитета за промишлено коопериране между двете държави.

Свързана медия

Споделете