Loading...

Министър Везиева: Ще поискам оставката на тримата членове на Съвета на директорите на ДКК

Министър Везиева: Ще поискам оставката на тримата членове на Съвета на директорите на ДКК

Ще поискам оставката на тримата членове на Съвета на директорите на Държавната консолидационна компания /ДКК/. Считам, че с действията си уронват както престижа на Министерство на икономиката, така и на дружеството и си позволиха да изнесат твърдения, които не отговарят на истината. Това каза на брифинг министърът на икономиката Даниела Везиева. Решението си икономическият министър оповести след проверка на всички факти и обстоятелства по случая. „Това е решението, което взех след като видях внесения от колегите ми доклад“, каза Везиева.

По думите й този състав на Управителен съвет създава впечатлението, че не иска да се промени старият модел на управление на дружеството.

Икономическият министър посочи, че те не са спазили процедурата, нито по отношение на това как е проведено заседанието на Съвета, без да бъдат уведомени останалите членове, нито по отношение на това, че за такова вписване следва да се информира принципалът – Министерството на икономиката.

Относно желанието да бъде подаден сигнал до европейския прокурор от дружеството, тя изрази надежда, че в този сигнал ще бъде добавена информация по отношение на 500-те млн. лв. за ремонт на язовири и начина на усвояване на средствата, и по отношение на правителствения комплекс.

„Ще разпоредя и пълен одит, защото очевидно нещата в ДКК са още по-дълбоки от това, което сме си мислили“, каза тя.

Везиева обяви, че решението й да поиска оставките дори е закъсняло, но допълни, че е считала, че тези хора имат желанието да работят в общата кауза да бъде променен един стар модел, показващ скрити и непрозрачни процедури, по които се е работило.

Споделете