Loading...

Министър Везиева взе участие в откриването на нова инвестиция за 19 млн. лв. на швейцарска компания за шоколадови изделия

Министър Везиева взе участие в откриването на нова инвестиция за 19 млн. лв. на швейцарска компания за шоколадови изделия

Министърът на икономиката Даниела Везиева участва в церемонията, с която стартира разширяване на производството на швейцарска компания, произвеждаща шоколадови и захарни изделия във фабриката си в София. Новата инвестиция на компанията в България е в размер на около 19 млн. лв. и ще разкрие нови 70 работни места.

„За мен е удоволствие да открием днес поредното разрастване на производството на компанията в България. Това е още едно доказателство, че работата на служебното правителство в посока подобряване на имиджа на страната пред чуждестранните инвеститори и изсветляването на бизнес средата се оценява положително“, заяви министър Везиева.

Тя поздрави ръководството на компанията, че във времена на пандемия и несигурност продължават да инвестират в България и да осигуряват заетост на все повече хора.

По думите й Министерството на икономиката ще подкрепи проекта на компанията със сертификат за инвестиция. „Насърчаваме точно такива инвеститори в производства с висока добавена стойност и с експортна насоченост“, подчерта служебният министър на икономиката.

На церемонията присъстваха още посланикът на Швейцария у нас Раймунд Фурер, вицепремирът Атанас Пеканов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова, кметът на София Йорданка Фандъкова, изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев и др.

Швейцарската компания за хранителни продукти „Нестле“ даде официален старт на производството на Nestle Smarties, втората глобална марка на компанията, започваща производството си в шоколадова фабрика в София.

Продуктът, който ще бъде произвеждан е дражета от шоколадова сърцевина, в цветни капсули, чиито цветове изцяло идват от естествени съставки, а опаковката ще бъде 100% рециклируема хартия.

Очаква се за начало новият продукт да бъде експортиран към 10 страни от Европа.

Фабрика София е с над 80-годишна история в производството на захарни и шоколадови продукти, понастоящем производствен център за Kit Kat (глобална марка на компанията), с експорт в над 35 страни по света.

Свързана медия

Споделете