Loading...

Министърът на икономиката Богдан Богданов посети най-новия хипермаркет в София, в който са инвестирани 40 млн. лв.

Министърът на икономиката Богдан Богданов посети най-новия хипермаркет в София, в който са инвестирани 40 млн. лв.

Компанията разширява инвестицията си в София с нови 40 млн. лева и създава нови 70 работни места

Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов се срещна с ръководството на Kaufland България и посети най-новия 14-и хипермаркет на търговската верига, ден преди неговото откриване. Компанията е направила инвестиция от 37 млн. лв. и създава нови 70 работни места. Министър Богданов приветства стремежа на компанията да разширява своите инвестиции в подкрепа на българските производители и да предлага още повече местни продукти. С новия магазин общата стойност на инвестициите на ритейлъра в столицата надхвърлят 370 милиона лева, а броят на обектите на веригата у нас стават 64. Икономическият министър се запозна с технологичните иновации в най-новия хипермаркет, както и с плановете на компанията за разширяване на добавената стойност от дейността си.

„Kaufland – „Люлин“ 3 предлага над 21 000 стоки и прилага ежедневен контрол на качеството по цялата верига – от производителя до рафта. „Нашият най-нов хипермаркет е изграден в унисон c политиката на компанията за екологично и енергийно ефективно строителство и е оборудван с щадящи околната среда системи. Тук ще дадем работа на 70 човека и с тях общият брой на служителите в Kaufland България доближава 7000, с което затвърждаваме позицията си на един от големите работодатели в страната“. Това подчерта главният изпълнителен директор на компанията Иван Чернев пред министъра на икономиката и индустрията Богдан Богданов по време на посещението в най-новия филиал.

Участие взе и главният управител на Германо-българската индустриална търговска камара д-р Митко Василев, който изтъкна, че значимите успехи се реализират единствено в резултат на доброто взаимодействие между държавата и бизнеса. “Kaufland е една от големите немски компании, които въпреки трудната икономическа обстановка, не спира да реализира значими инвестиции и да разкрива нови работни места в България. С магазина в кв. „Люлин“ компанията утвърждава лидерските си позиции и продължава да добавя стойност в българската бизнес среда“, добави той.

Kaufland България е сред лидерите в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и е един от големите работодатели в страната – с екип от близо 6 900 служители. През 2023 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града.

Споделете