Loading...

Министърът на икономиката Емил Караниколов посети завода на Фесто в София

Министърът на икономиката Емил Караниколов посети завода на Фесто в София

Министърът на икономиката Емил Караниколов се срещна с представители на Фесто Производство ЕООД. Целта на визитата бе търсене на нови пресечни точки между бизнеса и държавата. От страна на Фесто в срещата взеха участие Георги Атанасов, управител, Атанас Германов, ръководител отдел Финанси и информационни технологии, Деница Борисова, ръководител отдел Човешки ресурси и правен и Никола Тошев, ръководител отдел Дидактика.

Министърът на икономиката остана впечатлен от историята и устойчивото развитие на производственото дружество на Фесто в България, което повече от 27 години развива производствена дейност в страната ни. Той поздрави домакините за ползотворното сътрудничество и подпомагането на професионалното и дуално обучение, както и за постигнатото в частта корпоративна отговорност към образованието.

По време на обиколката в отделите Монтаж и Производство министър Караниколов видя как на практика работят производствените процеси и има възможност да разговаря лично със стажантите от СПГЕ „Джон Атанасов“, които карат своята учебно-производствена практика в дружеството.

Фесто Производство ЕООД е дъщерно дружество на независимото фамилно предприятие Фесто АГ & Ко. Германският концерн е световен лидер в областта на автоматизиращата техника, индустриалните обучения и образователни програми със собствени дружества в 61 държави, 250 филиала по целия свят и сервизно обслужване в 176 страни. Своята история в България Фесто започва през 1986 г. със създаването на първото си търговско представителство в страната, а през 1990 г. започва същинската производствена дейност след присъединяването на малкото българско предприятие „Пневмоавтоматика”. През следващите години фирмата бележи внушителен растеж– докато през 2001 г. оборотът на дружеството в страната ни е 12,5 милиона лева, а сътрудниците – 155, то в края на 2016 г. оборотът достига 95,5 милиона лева, а сътрудниците вече са над 730.

Изключително важен принос за успеха на фирмата има собственото развойно звено, където работят високо квалифицирани инженери, специализирани в основните направления на продуктовата програма. Фирмата разполага и със собствена изпитвателна лаборатория. Това прави възможно извършването на изпитания не само за проверка на качеството при утвърдените изделия от производството, но и още по време на развойния процес или за продуктовото утвърждаване на изделия. Успешното развитие на завода в София се дължи най-вече на високо квалифицираните и мотивирани сътрудници.

Свързана медия

Споделете