Loading...

Министерството на икономиката активизира двустранното сътрудничество с Турция

Министерството на икономиката активизира двустранното сътрудничество с Турция

Засилване на търговско-икономическите взаимоотношения и смекчаване последствията от COVID-19 беше темата на разговор между министъра на икономиката Лъчезар Борисов и турския посланик Н.Пр. Айлин Секизкьок. На срещата присъства и зам.-министърът на икономиката Стамен Янев.

Двете страни постигнаха споразумение за провеждане на сесия на смесената българо–турска междуправителствена комисия в началото на есента, която би могла да бъде съпроводена с бизнес форум, ако епидемиологичната обстановка позволи това. Икономическият министър и турският посланик бяха единодушни, че въпреки спада в търговските взаимоотношения за първото и второто полугодие, данните не са притеснителни и България и Турция продължават да се радват на активно икономическо сътрудничество. В подкрепа на тези думи Н.Пр. Айлин Секизкьок изтъкна, че вместо да намалят производството си, много турски фирми дори са разширили дейността си по време на пандемията. Тя също така информира за предстояща нова инвестиция в България, която се очаква да разкрие до 400 нови работни места.

Министър Борисов и Н.Пр. Айлин Секизкьок си пожелаха пълно възстановяване на икономиката идната година и набелязаха още търговски цели, по които да работят взаимно.

Споделете