Loading...

Началникът на кабинета на МИИ Калоян Методиев на среща с германския бизнес

Началникът на кабинета на МИИ Калоян Методиев на среща с германския бизнес

Началникът на кабинета в Министерството на икономиката и индустрията Калоян Методиев беше сред представителите на правителството, които участваха в срещата на премиера Кирил Петков с ръководството на Германо-българската индустриална търговска камара.

По време на разговорите беше казано, че за българското правителство е важна политиката за нулева толерантност към корупцията и че прилагането й, както и правилни икономически мерки, ще благоприятства България да бъде атрактивно място за инвестиции.

Целта на срещата, която се проведе в петък в Министерския съвет, бе чрез директен диалог с бизнеса да се работи в подкрепа на икономическия растеж, повишаване на конкурентоспособността на малки и средни предприятия и компании с потенциал за продажби извън страната.

По време на разговорите бяха обсъдени също актуални теми, свързани с подобряване на бизнес средата, гарантиране на върховенството на правото и мерки за привличане на чуждестранни инвеститори.

Представителите на Германо-българската индустриална търговска камара направиха предложение за меморандум за електронно управление, който в бъдеще да бъде подписан с правителството.

В срещата участваха още министърът на електронното управление Божидар Божанов и посланикът на Федерална република Германия в България Кристоф Айххорн.

Споделете