Loading...

Нинова към депутатите: Намерете разумното решение да не оставяме икономиката без подкрепа

Нинова към депутатите: Намерете разумното решение да не оставяме икономиката без подкрепа

В бюджета на второ четене трябва да залегне подкрепа за българския бизнес. Това заяви вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова от парламентарната трибуна, по време на обсъжданията на актуализацията на бюджета на второ четене.

“От вчера, откакто се разглежда държавният бюджет на второ четене, всички работодателски организации, микро, малки, средни фирми, както и асоциациите им, ме потърсиха с тревога за това, че и трите предложения в държавния бюджет, които касаят помощ за икономиката и за бизнеса, не са приети на второ четене в комисията.

Обръщам се към вас с апел – намерете разумното решение да не оставяме икономиката без подкрепа. Всички знаете в каква политическа ситуация се намираме. Всички знаете на прага на каква есен и зима се намираме. Досега правителството намирахме начин да подкрепяме българския бизнес – с компенсации за енергоносителите всеки месец. Но в момента с това, което се случва и с отхвърлянето на всички предложения, поставяме под риск икономиката за следващите месеци. Това означава предстоящи фалити, растяща безработица, социални тревоги на много домакинства. Тук съм от тяхно име, упълномощена съм от тяхно име, да се обърна към народните представители и да ви призова да се намери между трето или четвърто решение, но в бюджета на второ четене да залегне подкрепа за българския бизнес. Това е инвестиция в предвидимост, в спокойствие за икономиката, в запазване на работни места и в гарантиране на сигурност за следващите трудни месеци пред България.”, категорична бе министър Нинова.

Споделете