Loading...

Новото технологично лице на България ще бъде представено на Солунския международен панаир

Новото технологично лице на България ще бъде представено на Солунския международен панаир

Страната ни е тазгодишният почетен гост на изложението

Близо 60 български компании и организации от различни сектори ще представят новото технологично лице на страната ни в 87-ия Солунски международен панаир. Събитието ще се състои от 9 до 17 септември в Международния панаирен и конгресен център в Солун, като тази година фокусът е поставен върху България като страна – почетен гост. Такива в последните години са били Индия – 2019 г., Германия – 2020 г., САЩ – 2021 г. и ОАЕ – 2022 г.

Предвижда се реклама на страната ни във всички промоционални и информационни материали, провеждане на различни събития в Солун преди и по време на панаира в координация с местните власти, серия от специални културни и други прояви, двустранни срещи с потенциални клиенти и презентации на страната ни пред различни таргет групи.

Националното участие в 87-то издание на Солунския международен панаир се организира от Министерството на икономиката и индустрията. Българската палата ще бъде открита на 9 септември от министъра на икономиката и индустрията Богдан Богданов.

На българския национален щанд в Солун ще бъдат представени предприятия, организации и институции като Българската агенция за инвестиции (БАИ), Националната компания индустриални зони (НКИЗ), Българската академия на науките (БАН) и други. На отделни щандове дейността си ще презентират десетки български компании от различни сектори като високи технологии и IT, фирми, свързани с хранително-вкусовата промишленост, с образование, транспорт, машиностроене и други.

В рамките на събитието министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов ще открие гръцко-български форум. В него участие ще вземат министри и представители на различни институции и компании. По време на форума ще бъде поставен акцент върху насърчаването на двустранните отношение между България и Гърция в областите – инвестиции, иновации, инфраструктура, енергетика, туризъм и други. Ще бъдат проведени много бизнес срещи между български изложители и гръцки компании.

Солунският международен панаир съществува от почти 100 години и от десетилетия е икономическо средище, което привлича представители на водещи индустриални сектори и предприемачи от цял свят. Всяка година деветте дни, през които се провеждат, са време за обмен на бизнес идеи. Традиционно изложението се посещава от над 200 000 души около 1500 изложители от 19 страни, включително ОАЕ, САЩ, Люксембург, Бангладеш, Виетнам, Индонезия, Украйна, Босна и Херцеговина, Армения, Иран, Италия, Полша, Сърбия, Кипър, Грузия, Румъния, Индия, Непал и Египет.

Повече информация за българското участие тук: https://www.thessalonikifair.gr/en/honored-country-bulgaria

Споделете