Loading...

По покана на министър Никола Стоянов представители на „Адидас“ са на посещение в България за проучване на възможностите за инвестиции

По покана на министър Никола Стоянов представители на „Адидас“ са на посещение в България за проучване на възможностите за инвестиции

По покана на министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов представители на спортния гигант „Адидас“ са на посещение у нас за проучване на възможностите за инвестиции. Визитата е в продължение на проведената среща в края на септември, когато икономическият министър посети централата на компанията в Германия.

Министър Стоянов и представителите на компанията проведоха среща в Министерството на икономиката и индустрията, след което заедно посетиха София Тех Парк, където им бяха представени визията за разширяване на парка и зоните за бъдещо развитие на научно-технологичния комплекс.

„Адидас“ имат интерес към локации, които могат да дадат добавена стойност в развитието им на дигитални продукти и технологии, стана ясно по време на разговорите. „София Тех Парк е отлична локация за инвеститори от вашия ранг, а паралелно с това страната ни може да предложи специалисти на световно ниво, които да гарантират добавена стойност на крайния продукт“, подчерта министър Стоянов.

По думите му България е трета в света по ИТ специалисти на глава от населението и в топ 10 на страните с високообразовани софтуерни инженери в Европа, чийто брой е достигнал над 50 хил. души през 2021 г., а общият брой на заетите в ИКТ сектора надхвърля 200 хил. души. От компанията споделиха отличните си впечатления от България като извор на таланти в сферата на ИКТ, дигитализацията и иновациите.

Изпълнителният директор на София Тех Парк Тодор Младенов посрещна гостите и направи подробно представяне на Парка и плановете за бъдещото му развитие.

Споделете