Loading...

Подготвя се посещение на азербайджанска бизнес делегация в България

Подготвя се посещение на азербайджанска бизнес делегация в България

Голяма бизнес делегация от Азербайджан да посети България, за да се запознае с възможностите за инвестиции в страната ни, предложи посланикът на Република Азербайджан у нас Н.Пр. Емил Каримов на среща с министъра на икономиката Божидар Лукарски днес. Той припомни, че в последните 3-4 години е имало няколко посещения на български делегации на високо ниво в Баку, на които са представени редица проекти. Нашият бизнес би желал да посети страната ви, за да се запознае на място с тези проекти, не само в София, но и в други български градове, посочи посланик Каримов.

Министър Лукарски изрази готовност Министерство на икономиката да подготви провеждането на българо-азербайджански бизнес форум и посещение на делегация у нас. Той увери, че азербайджанския бизнес е добре дошъл в страната ни. Според него има добри възможности за създаване на смесени предприятия у нас в традиционно силни за страната ни отрасли.

Посланик Каримов отбеляза, че в последните години има спад в стокообмена между двете страни. Според него съществуват големи възможности за развитие на търговските отношения в областта на туризма, селското стопанство и промишлеността. По думите му българските селскостопански стоки са високо ценени като вкус и качество в Азербайджан и имат място на пазара там. Черноморските ни курорти и спа-центрове също привличат азербайджански туристи. Посланикът отбеляза, че Азербайджан развива два нови ски центъра и има интерес да покани български ски инструктори.

Двамата обсъдиха предстоящо работно посещение на министър Лукарски в Баку.

Споделете