Loading...

Шест национални потребителски организации подкрепиха министър Нинова в усилията й в защита на потребителите

Шест национални потребителски организации подкрепиха министър Нинова в усилията й в защита на потребителите

„Изразяваме нашата и на нашите членове благодарност и уважение към Вас за всичко, което правите до момента за българските потребители“. Така започва декларацията в подкрепа на министъра на икономиката и индустрията Корнелия Нинова от шест национални потребителски организации. Потребителските организации акцентират върху това, че за последните дванадесет години за пръв път има министър, който ги слага на водещо място в своята политика. „Без потребители няма икономика и това е безспорно“, се казва още в декларацията. Икономическата криза е и следствие от занемарената потребителска защита. За краткото време до момента:

  • Вие видяхте болката на българския потребител и му дадохте надежда.
  • Вие инициирахте спирането на необосновано високата цена на тока за потреблението.
  • Вие се опълчихте срещу икономически пазарни мастодонти, които се опитват през задния двор да бръкнат в джоба на българите.
  • Вие обещахте и в рамките на две седмици изготвихте законодателство, което да регламентира сектор, представляващ рана в потребителската защита.
  • Вие показахте, че винаги когато кажете нещо, го правите.
  • За всичко, което направихте за толкова кратко време в името на потребителите, ние казваме: С Вас сме във всяка Ваша битка и няма да отстъпим от подкрепата си.

Декларацията бе представена след среща между министърът на икономиката Корнелия Нинова и представители на потребителските организации, след обсъждане на Законопроекта за колекторските фирми.

Споделете