Loading...

Стартира нова инициатива с чуждестранните компании у нас за подобряване на бизнес средата и насърчаване на инвестициите

Министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов стартира поредица от срещи във формат „закуска с инвеститори“. Целта е представителите на чуждестранния бизнес у нас да имат директна и регулярна форма на комуникация с ресорния министър. В неформална среда ще бъдат представяни проблемите, които срещат фирмите и техните потенциални планове за разширение на проектите си.

Подобни инициативи са доказан механизъм за подобряване на бизнес средата и координацията с чуждестранните компании, с цел привличане на повече инвеститори.

Първото събитие от формата е „Закуска с австрийския бизнес“ и се организира с подкрепата на Посолството на Австрия у нас. Срещата ще се проведе в зала „Музикална“ на Военния клуб, утре (07.10.2022 г.), от 11.00 часа.

Представителите на медиите ще имат възможност да запишат министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов за инициативата и инвестиционните проекти, по които в момента се работи, преди началото на срещата. Операторите и фоторепортерите ще могат да заснемат кадри от началото на дискусията, а след това тя ще бъде затворена за медиите. Работният език на срещата е английски.

Споделете