Loading...

Стартира тазгодишното издание на конкурса „Европейски награди за насърчаване на предприемачество“

Министерството на икономиката открива кампанията за прием на кандидатури за участие в конкурса „Европейски награди за насърчаване на предприемачество“. Целта на инициативата е да се открият и отличат най-успешните, вдъхновяващи и оригинални по своята същност инициативи, реализирани от публични институции или чрез публично-частно партньорство, насърчаващи предприемачеството и малките и средните предприятия.

Обособени са два етапа – национален и европейски. Кандидатите могат да продължат участие на европейския етап, след като са преминали успешно през селекция в собствената си страна. Координатор на националния етап на конкурса в България е Министерство на икономиката. Съгласно регламента ще бъдат излъчени две инициативи в две различни категории, които ще бъдат отличени на специална церемония и ще представляват страната на европейско ниво. Националната кампания стартира от 29 януари 2019 г., а кандидатурите за участие ще се приемат в срок до 22 май 2019 г.

Категориите, в които ще се присъждат награди тази година са шест: Насърчаване на предприемаческия дух, инвестиране в изграждането на умения, подобряване на бизнес средата, подкрепа на интернационализирането на бизнеса, подпомагане развитието на „зелени“ пазари и ефикасното експлоатиране на ресурсите и награда за отговорно и интегриращо предприемачество.

Финалът на Европейските награди за насърчаване на предприемачеството ще се състои през ноември 2019 г. по време на Асамблеята на малките и средните предприятия. Националните победители ще бъдат поканени да участват в церемонията по награждаването.

Повече информация относно Европейските награди за насърчаване на предприемачеството и формуляра за участие ще откриете на уебсайта на Министерство на икономиката

https://www.mi.government.bg/bg/themes/evropeiski-nagradi-za-nasarchavane-na-predpriemachestvo-8-285.html

Новини относно конкурса може да следите на сайта на Европейската комисия

https://blogs.ec.europa.eu/promotingenterprise/

Лице за контакт:

Теодора МитоваНационален координатор ЕННП, Министерство на икономиката, тел.: 02 940 75 73

e-mail: t.mitova@mi.government.bg

Споделете